Innhold

-Den lokale rådgivningen var avgjørende

Artikkel

ENKLERE SYSTEM: Byttet til NHO Pensjon har også gjort det enklere for regnskapsavdelingen å forholde seg til pensjon, forteller Svein Egestad. – Nå går alt inn i et og samme digitale system, og det gjør arbeidshverdagen enklere. Foto: Jacob Johannes Buchard

Svein Egestad i RPC Packaging er lidenskapelig opptatt av emballasjehåndtering og gode kundeforhold. Derfor falt valget på den pensjonsleverandøren som kunne tilby god lokal oppfølging og hadde tydelig fokus på bærekraft.

– Jeg jobber en hel del med salg i jobben min, og kjenner til viktigheten av å bruke tid og ressurser på å være i direkte dialog med kunden, sier Svein Egestad.

Han er administrerende direktør i det internasjonale plast-selskapet RPC Packaging, som i Norge har fabrikker både i Kristiansand og på Kambo i Moss.

Plast og miljø

RPC Packaging lager plastprodukter i alle former og fasonger og eksporterer i hovedsak til europeiske næringsmiddelprodusenter.

Dette gjør de ved å omforme plastkuler til ulike plastprodukter, som brukes til alt fra mat til kosmetikk.

– Plast er et formidabelt materiale som er miljøvennlig så lenge man bare klarer å gjenvinne det på riktig måte, forteller Egestad.

– Vi må tenke mer sirkulærøkonomi. Derfor bruker vi utelukkende 100 prosent resirkulerbart materiale.

Egestad mener det snakkes for lite om miljøgevinstene ved plast. Samtidig som det er energieffektivt å produsere, er det et fleksibelt materiale som veier lite og dermed egner seg godt til frakt.

– I tillegg bidrar det til å redusere matsvinn, siden mat holde seg lengre når det er innpakket i plast.

Over til NHO

Med sitt engasjement for gjenvinning var det ikke bare viktig, men også nødvendig, å finne en pensjonsleverandør som var like opptatt av bærekraft.

Les også: – Storebrand ga oss mulighet til å gjøre de ansatte mer engasjert i pensjon

Selskapets bærekraftsfokus var også utslagsgivende for at at RPC Packaging byttet arbeidsgiverforening i 2019.

– Vi gikk over til Norsk Industri og fikk høre at det fantes en pensjonsavtale som heter NHO Pensjon, som er levert av Storebrand. Derfra gikk ting raskt.

Den lokale rådgiveren fra Storebrand gjorde seg kjent med selskapets eksisterende pensjonsavtale, identifiserte hvilke utfordringer de stod overfor og hva slags ønsker de hadde for pensjonssparing.

– Den avtalen vi endte opp med å få igjennom NHO Pensjon hadde bedre betingelser enn den vi hadde fra før. Ikke bare var betingelsene i den nye innskuddsordningen bedre - så langt har den også gitt høyere avkastning. – Det gjør det til en tryggere avtale rent økonomisk. Det er godt både for oss og de ansatte, konstaterer Egestad.

Lokal forankring

Etter å ha flyttet pensjonen sin over til Storebrand har de ansatte i bedriften blitt mer opptatt av pensjon. Det mener Egestad er en positiv ting.

– Både jeg og de ansatte har blitt mer bevisst på pensjonssparingen. Mye av det skyldes den lokale oppfølgingen fra Storebrand.

Egestad forklarer at deres lokale rådgiver kommer innom fra tid til annen for å oppdaterer bedriften om hvordan pensjonssparingen går. – Da får man det svart på hvitt. Man ser at potten øker og at det skjer en utvikling.

#005

PENGER SPART: – Storebrand tilbyr svært gunstige forvaltningshonorarer gjennom NHO Pensjon. Det er penger som bedriften sparer, sier seniorrådgiver i Agder NHO, Trond Madsen. Foto: Privat


Et viktig konkurransefortrinn

Trond Madsen, som er seniorrådgiver i NHO Agder, forklarer at pensjon er stadig viktigere i tilknytning til lønns- og arbeidsforhold, både for arbeidsgivere og arbeidstakere.

– Vi ser at pensjon kan være et viktig konkurransefortrinn for de bedriftene og selskapene som har gode pensjonsavtaler på plass, sier Madsen.

Han forteller at stadig flere ansatte er opptatt av pensjon som et element i lokale lønnsforhandlinger.

– Pensjon er jo en økonomisk ytelse som bedriften bidrar til å finansiere. En god pensjonsordning kan ha betydelig økonomisk verdi for de ansatte. I enkelte bedrifter velger ansatte bedre pensjonsordninger fremfor økt lønn, avslutter han.

Les mer om NHO Pensjon