Innhold

Artikkelarkiv

 1. Artikkel

  Spørsmål og svar om plassering av ferien

  Få svar på dine spørsmål om avvikling av ferie. Når må ferien fastsettes, kan man legge ferien til oppsigelsestiden, og mye mer.

 2. Artikkel

  Spørsmål og svar om feriepenger

  Her finner du svar på alt du lurer på om feriepenger.

 3. Artikkel

  Personvernerklæring - Informasjon til de registrerte om behandling av personopplysninger

  Et av grunnkravene for behandling av personopplysninger er at behandlingen skal være rettferdig ("fair"). En del av dette kravet er at bedriften skal gi de registrerte en del informasjon om behandlingen av personopplysninger og om de rettighetene de registrerte har.

 4. Artikkel

  NHO Kurs: Sykefravær – hva er arbeidsgivers handlingsrom?

  Ansatte kan ha fravær fra jobben over kort eller lenger tid på grunn av sykdom. Fraværet kan ha gode grunner, men det skjer også at arbeidsgiver opplever fravær som ikke har akseptable forklaringer. Må arbeidsgiver alltid godta en sykemelding?

 5. Artikkel

  Samtykke som behandlingsgrunnlag

  Du trenger behandlingsgrunnlag for å behandle enhver personopplysning. Et slikt behandlingsgrunnlag er samtykke, som den registrerte gir selv.

 6. Artikkel

  Rettslig forpliktelse som behandlingsgrunnlag

  Du trenger behandlingsgrunnlag for å behandle enhver personopplysning. Et slikt grunnlag kan være at det er nødvendig for bedriften for å oppfylle en rettslig forpliktelse.

 7. Artikkel, Personvern og GDPR

  Behandlingsgrunnlag for personopplysninger

  For å kunne behandle personopplysninger må man ha et juridisk grunnlag. Dette gjelder all behandling av enhver personopplysning. Her kan du lese om de viktigste behandlingsgrunnlagene.

 8. Artikkel

  NHO Pensjon skilte seg positivt ut i jungelen av pensjonstilbud

  Etter å ha satt pensjonsavtalen ut på anbud, ble det tydelig at NHO Pensjon var den beste løsningen for storbedriften Tromsprodukt.

 9. Artikkel, Nyhet

  Medlemskap i NHO Gründer

  Vi åpner nå for at gründerbedrifter i etableringsfasen kan bli medlem i en landsforening og i NHO for kun 2000 kr i året.

 10. Artikkel

  Når ekspertisen din er bil, er det trygt at andre er racere på bedriftens pensjon

  Takket være medlemskapet i NHO, har Varanger Auto tilgang til medlemsfordelen NHO Pensjon. På den måten kan de smykke seg med en av markedets beste pensjonsavtaler – uten at det stjeler dyrebar tid fra det de egentlig holder på med.