Innhold

Samfunnsbidrag

Artikkel

Hvor mange elevplasser bidrar din bedrift til? Hvor mange meter vei? Nå kan du beregne samfunnsbidraget fra din bedrift.

Lokale bedrifter bidrar til fellesskapet ved å skape og bevare arbeidsplasser, og produsere varer og tjenester. De betaler selskapsskatt og arbeidsgiveravgift, og de ansatte betaler inntektsskatt. Til sammen blir alt dette bedriftenes samfunnsbidrag.

>> Gå til Samfunnsbidrag

Ved hjelp av NHOs nye digitale verktøy kan du nå lett regne ut hvor mye av den norske velferden som finansieres av din bedrift. På en enkel måte illustrerer dette hvor viktig jobbskaperne i bedriftene er for at vi fortsatt skal være verdens beste land å bo i.

Fyll inn tall – og del

Dette verktøyet forklarer akkurat hva din bedrift bidrar med. Hvor mange hofteoperasjoner? Hvor mange meter asfalt? Hvor mange lærere kan kommunen lønne?

Bare fyll inn nøkkeldata for din bedrift, og svaret kommer automatisk. Skriv ut svaret i form av et diplom og heng det opp på veggen. Du får også muligheten til å dele resultatet i sosiale medier og slik fortelle omverdenen om din bedrifts innsats for fellesskapet. Bruk gjerne #samfunnsbidrag.

NHOs Samfunnsbidrag viser bedriftenes direkte bidrag av skatter og avgifter. I tillegg er det mange ringvirkninger rundt en bedrift, ikke minst i lokalsamfunnet, som denne beregningen ikke viser.