Hopp til hovedinnhold
Logg inn

Fakturering

NHO har endret rutinene for fakturering av kontingent. Fra og med 2024 vil medlemskontingenten bli fakturert separat fra våre bransjeforeninger, landsforeninger og NHO.

Dette betyr at dere som medlem av NHO vil motta flere fakturaer fra oss. Totalbeløpet er likevel beregnet på samme måte som tidligere år. Forskjellen ligger i at beløpene nå er fordelt på flere fakturaer, i stedet for å vises som separate linjer på én faktura.

Den praktiske konsekvensen for dere som medlem er at det vil være flere leverandører og behov for utbetaling til flere bankkontoer. Vi ber om forståelse for denne endringen, og er tilgjengelige for eventuelle spørsmål dere måtte ha.

Har dere behov for betalingsutsettelse, bekreftelse på bankkontonummer eller har andre spørsmål knyttet til denne endringen - ta gjerne kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor har jeg fått så mange fakturaer?

En endring i våre faktureringsrutiner har gjort at vi nå sender faktura for medlemskontingent separat fra våre bransjeforeninger, landsforeninger og NHO. Kontingent er uansett beregnet på samme måte som i fjor.

Vi trenger bekreftelse fra NHO på at nytt bankkontonummer er reelt

Har dere behov for betalingsutsettelse, bekreftelse på bankkontonummer eller andre spørsmål knyttet til denne endringen - ta gjerne kontakt med Medlemssenteret.

Hvordan beregnes kontingenten?

Les mer om hvordan NHO beregner kontingent.

For informasjon om hvordan lands- og bransjeforeninger beregner kontingent, anbefaler vi at du ser på nettsidene deres eller tar direkte kontakt med dem.

Jeg vil gjerne motta faktura via EHF, men har fått PDF?

Vi henter organisasjonsnummer fra ELMA og sender EHF til alle selskaper som er registrert der. Dersom dere ønsker å motta faktura via EHF må dere registrere dere der. Mer informasjon finnes her ELMA | Samarbeidsportalen (digdir.no)

Vi bruker innkjøpsordrer og trenger denne informasjonen på fakturaen

Pass på å legge informasjonen inn ved innleveringen av årsoppgaven. Har fakturaen allerede kommet, kan du kontakte medlem@nho.no for hjelp med dette.

Hvordan fordeler jeg kontingent på avdelingsnivå?

Total kontingent sees i sammenheng med innsendt grunnlag og kan fordeles med fordelingsnøkler.  Rapporterer deres bedrift lønn og omsetning på flere avdelinger intern i foretaket, vil fakturaen inneholde ulike ordrelinjer for disse.

Det er feil i beregningen, hvordan får jeg den korrigert?

Vårt medlemssenter kan hjelpe med dette. De kan kontaktes på medlem@nho.no eller telefon 23 08 84 40.