Innhold

Prøv digitale håndbøker gratis i 30 dager

Våre håndbøker har en rekke fordeler som sparer bedriften din for både tid og penger.

Hvorfor velge digitale håndbøker fra NHO?

Ofte stilte spørsmål

Hva koster det?

NHOs digitale håndbøker tilbys til svært gunstig pris.

De digitale håndbøkene tilbys foreløpig kun til bedrifter som er medlemmer i NHO-fellesskapet. Prisene fastsettes etter hvor mange årsverk bedriften har og faktureres en gang i året. Prisen er per håndbok (eks. MVA). 

HMS- og Personalhåndbøker
 • Fra 1 til 49 årsverk - kr. 399  pr måned
 • Fra 50 til 199 årsverk - kr. 799 pr måned
 • Fra 200 årsverk - kr. 999 pr måned
Lederhåndbok
 • Fra 1 til 49 årsverk - kr. 99  pr måned
 • Fra 50 til 199 årsverk - kr. 199 pr måned
 • Fra 200 årsverk - kr. 299 pr måned

Finnes digitale håndbøker på engelsk?

Ja, både HMS-håndbok og personalhåndbok finnes nå i engelsk utgave. De engelske håndbøkene er egne versjoner av håndboken, og man må derfor opprette håndboken på det språket man ønsker. Det er ikke mulig å kjøpe og redigere en norsk håndbok for så å oversette den til engelsk via "språk-knapp". Bedriften kan selv velge å legge inn engelsk tekst i norske versjon, men tekster laget av NHO vil være på norsk. De engelske utgavene finnes under "kjøp håndbok" med navnene HSE Handbook eller Staff Handbook.

Enkel redigering

Det er enkelt å tilpasse håndboken. Du kan velge fra en rekke ferdige avsnitt, eller lage egne. Du kan også fjerne forhåndsvalgte avsnitt dersom de ikke er relevant for din bedrift.

Håndbøkene inneholder forhåndsdefinerte kapitler som hver inneholder en rekke avsnitt som NHO mener kan være relevant i en håndbok. Noen av disse er faste, lovpålagte avsnitt, mens en del er anbefalinger eller forslag. Ved å velge de avsnittene som er relevant for deg er det enkelt å sette sammen en håndbok med det innholdet som passer din bedrift. Er det temaer du ønsker å ha med som ikke ligger her, kan du enkelt opprette egne avsnitt under hvert kapittel.

Brukerveiledningen gir et godt bilde av hvordan håndboken fungerer. 

Alltid oppdatert lovverk

De fleste avsnitt har en fast del som viser til hva som er lovpålagt. I tillegg har vi laget forslag til egen tekst som du enkelt kan tilpasse egen bedrift.

Håndbøkene oppdateres regelmessig av NHO's advokater på arbeidsrett når det skjer endringer i lovverket.

De fleste temaer i håndbøkene er forankret i ett eller flere lovkrav. Vi har derfor laget en fast tekst som viser hva loven krever, hvor du også kan følge lenker direkte til lovteksten. I tillegg har avsnittene en redigerbar del hvor bedriften selv må beskrive sin praksis innenfor det aktuelle temaet. For å gjøre det enkelt å opprette og redigere i håndboken har vi laget et forslag til tekst for deg. På den måten slipper du å skrive all tekst selv, men har samtidig full frihet til å tilpasse avsnittene til forholdene i din bedrift.

Hvordan oppretter jeg håndbøkene?

Det er enkelt å opprette sin egen håndbok.

For å opprette en håndbok må du være innlogget i Arbinn. Dersom du ikke har vært innlogget før, får du enkelt tilsendt passord ved å klikke på knappen "Ny bruker".

Klikk på Digitale Håndbøker og velg den håndboken du ønsker å opprette ved å klikke på "Bestill". Følge stegene i bestillingsprosessen.

NHOs digitale håndbøker tilbys foreløpig bare til medlemmer. 

Vi har laget en brukerveiledning som gir et godt bilde av hvordan NHOs digitale håndbøker fungerer.

Denne veiledningen finner du her.

Hva er inkludert i prisen?

Prisen er per håndbok. Det er ingen etableringsgebyrer, kurs eller lignende, kun en pris. Vi tilbyr også support på telefon eller chat inkludert. Det er mulig å gjøre en håndbok gjeldende for hele bedriften, eller man kan velge at håndboken bare skal gjelde for enkelte enheter. Dersom man ønsker flere forskjellige håndbøker, må man kjøpe en håndbok for hver variant man ønsker. 

Er det samme brukernavn og passord for alle ansatte?

Ja, alle ansatte benytter samme brukernavn og passord. Redaktør av håndboken kan enkelt endre dette med jevne mellomrom dersom det er ønskelig. Redaktør sender ut informasjon til alle ansatte om nytt passord, hvis dette er endret.

Kan håndboken kobles til intranett eller andre løsninger?

Når håndboken er publisert er det mulig å lage en lenke som ikke krever pålogging for de ansatte. Denne kan brukes til å lenke til håndboken på eksisterende intranett eller andre interne web-løsninger.

Kan jeg lese håndboken på mobil?

De ansatte kan enkelt lese og søke i håndboken fra alle enheter.

Håndbøkene tilpasses alle enheter, og det er enkelt å søke opp relevant informasjon. På den måten vil de ansatte ha relevant informasjon tilgjengelig både på pc, mobil og nettbrett når de har behov for det. Det er alltid siste publiserte versjon som vises. Når håndboken er publisert, må lenke, samt brukernavn og passord sendes til de som skal ha tilgang. Det er samme brukernavn og passord for alle ansatte. Dette kan enkelt byttes ut av den som redigerer håndboken, husk da å sende ut nytt brukernavn og passord til de som skal ha tilgang.

Du kan redigere i håndboken uten at lenken endrer seg, ved ny publisering vil informasjonen i håndboken automatisk oppdateres i ansattevisningen.

Vi har også egen app for håndbøker, som gjør tilgangen enda enklere. Appen gjør det også enkelt å veksle mellom HMS- og personalhåndbok uten at man må logge inn på nytt.

Brukerveiledningen gir et godt bilde av hvordan håndboken fungerer. 

 

 

PS: For å se filmen i høy oppløsning og fullskjerm: Trykk på "Youtube", velg fullskjerm, trykk på * og velg høy kvalitet. 

Har håndboken egen app?

For å gjøre tilgang til håndbøkene enda enklere, har vi lansert en egen app.

Ja, og i appen kan de ansatte ha tilgang på flere håndbøker samtidig, og det er enkelt å veksle mellom HMS-, personal-, og lederhåndbok uten å logge inn på nytt.

Appen heter "Digitale håndbøker" og den finner du i:

Hvordan logge inn på appen, se brukerveiledningen for håndbøkene.

Ofte stilte spørsmål fra håndbokredaktører

Kan jeg legge til dokumenter?

Alle avsnitt har mulighet for å legge til dokumentliste. Her kan man laste opp dokumenter som man ønsker skal være tilgjengelig i ansattvisningen. 

Kan jeg legge til lenker i håndboken?

Alle avsnitt har mulighet for å legge til lenkelister. Det er også mulig å legge lenker direkte inn i teksten. 

Kan jeg endre rekkefølgen på kapitler og avsnitt?

Det er ikke mulig å endre rekkefølgen på kapitler og avsnitt.

Kan jeg opprette egne kapitler og avsnitt?

Ja, du kan legge til egne kapitler og avsnitt. Link for  å opprette eget kapittel finner du sist i kapitteloversikten. Det er også mulighet å legge til egne avsnitt under kapitlene.  

Kan jeg bytte ut bildene i håndboken?

Ja, du kan legge inn egne bilder til hvert kapittel.  

Kan jeg legge inn video, bilder og tabeller?

Det er foreløpig ikke mulig å legge inn video og bilder i tekstfeltene, men disse kan legges til som dokument i dokumentliste under hvert avsnitt eller lenke til ett sted bildet/video er lagret.

Kan jeg endre farger og fonter i håndboken?

Det er ikke mulig å skifte font eller eller farge på tekst i håndboken, heller ikke fargen på forsiden av håndboken. De fleste vil lese håndboken elektronisk, og da er det kun redaktør som vil se fargen på forsiden av håndboken. 

Hvordan får de ansatte tilgang?

Når håndboken er publisert, må lenke, samt brukernavn og passord sendes til de som skal ha tilgang. Det er samme brukernavn og passord for alle ansatte. Dette kan enkelt byttes ut av den som redigerer håndboken, husk da å sende ut nytt brukernavn og passord til de som skal ha tilgang.

Håndbøkene tilpasses alle enheter, og det er enkelt å søke opp relevant informasjon. På den måten vil de ansatte ha relevant informasjon tilgjengelig både på pc, mobil og nettbrett når de har behov for det. Det er alltid siste publiserte versjon som vises. 

Vi har også egen app for håndbøker, som gjør tilgangen enda enklere. Appen gjør det også enkelt å veksle mellom HMS- og personalhåndbok uten at man må logge inn på nytt.

Blir redaktør varslet ved endringer?

Når det skjer endringer i lovverk, eller det av andre grunner er nødvendig å endre innhold i håndboken, gir vi deg beskjed. Alt lovpålagt, fast innhold blir redigert og oppdatert av NHO når det er nødvendig. Dersom vi gjør endringer i lovverk, vil redaktøren hos bedriften få en epost fra NHO om hvilke endringer vi har gjort og hvorfor. Da må redaktøren gå inn i håndboken og publisere på nytt for at oppdateringer skal bli oppdatert i ansattvisningen.

Alt lovpålagt, fast innhold blir redigert og oppdatert av NHO når det er nødvendig. Dersom vi gjør endringer av betydning for brukerne, vil du få en epost fra oss om hvilke endringer vi har gjort og hvorfor. Da må du gå inn i håndboken og publisere på nytt for at oppdateringer skal komme inn i den publiserte håndboken som de ansatte ser. 

 1. Kolonial.no: - NHOs nye digitale håndbøker er uvurderlige

  – Den digitale personalhåndboken fra NHO er et supert verktøy i en hektisk arbeidshverdag, sier Hanne Eline Kvale i Kolonial.no. Bedriften har vokst fra 75 til 400 ansatte det siste året.

 2. Norsk Gartnerforbund: - NHOs digitale personal- og HMS-håndbøker forenkler hverdagen

  – Håndbøkene frigjør tid til å jobbe med det vi faktisk driver med, sier generalsekretær i Norsk Gartnerforbund og styremedlem i NHO Mat og Drikke, Katrine Røed Meberg.

 3. Kan jeg lese håndboken på mobil?

  De ansatte kan enkelt lese og søke i håndboken fra alle enheter.

Dokumenter

 • Brukervilkår

  Brukervilkår for NHOs digitale håndbøker.

 • Brukerveiledning

  Brukerveiledning for NHOs digitale håndbøker

Har du spørsmål om digitale håndbøker?

Ta gjerne kontakt med vårt medlemssenter.

23 08 84 40 Epost