Hopp til hovedinnhold
Logg inn

Når støvet har lagt seg - om arbeidsulykker og tiden etter

Skilt for nødutgang i et ellers mørkt rom.

Foto: Pexels

Den 28. april 2023, på verdensdagen for sikkerhet og helse, inviterte NHOs Arbeidsmiljøforum til et webinar om arbeidsulykker. Innledere fra både politiet og arbeidstilsynet tok utgangspunkt i en reell ulykke og gikk igjennom sine respektive roller i etterforskning og oppfølgingsarbeid.

Webinaret "Når støvet har lagt seg" bygger videre på webinaret "Like hel- før og etter jobb", som handlet om forebygging av arbeidsulykker og som ligger tilgjengelig for medlemmer her. Logg inn for å se webinarene.

I 2022 døde 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge, 21 av disse innenfor bransjene bygg og anlegg, transport og lagring og jordbruk. I 2021 var tallet 31. (Kilde: arbeidstilsynets statistikk). Tross en nedgang i antallet fra 2021 til 2022, er tallene knyttet til alvorlige arbeidsulykker altfor høy. Det er derfor viktig å jobbe forebyggende, og ha klarhet i hva som skal gjøres dersom en ulykke skulle inntreffe.

Vi anbefaler derfor at du også ser vårt tidligere webinar Like hel-før og etter jobb, der NHOs Arbeidsmiljøforum setter søkelys på både forebygging av arbeidsulykker og konsekvensene av arbeidsulykker. Når en arbeidsulykke skjer, da er det for sent å forberede seg. Hvem har ansvar for hva i bedriften, og hva gjør politiet og Arbeidstilsynet når alarmen går? Dette er noe av det du får svar på i innleggene nedenfor.

Logg inn for å se opptak av webinaret

Når du er logget inn kan du se opptaket her:

Resten av innholdet er lukket for medlemmer. Logg deg på for å lese hele artikkelen.

Har du ikke tilgang? Les avsnittet "Hvordan får du tilgang til Arbinn?"