Innhold

Når ekspertisen din er bil, er det trygt at andre er racere på bedriftens pensjon

Artikkel

Daglig leder Hans Kristiansen i Varanger Auto.

Daglig leder Hans Kristiansen i Varanger Auto.

Takket være medlemskapet i NHO, har Varanger Auto tilgang til medlemsfordelen NHO Pensjon. På den måten kan de smykke seg med en av markedets beste pensjonsavtaler – uten at det stjeler dyrebar tid fra det de egentlig holder på med.

Helt nordøst i landet, på en slette ved innkjøringen til Vadsø og med vakker utsikt over Varangerfjorden, ligger Varanger Auto. Dette er et av Finnmarks ledende bilanlegg, som har prydet stedet helt siden 1970.

Her dribler daglig leder Hans Kristiansen mellom å selge biler, ta i mot kunder som har behov for verkstedtjenester, håndtere administrativt arbeid – og ikke minst ta vare på sine 17 ansatte.

Trygt med Storebrand og NHO i ryggen

Med en hektisk og uforutsigbar hverdag, er det helt vesentlig for Kristiansen at han ikke må bruke unødig tid på ekstraoppgaver. Som pensjon, for eksempel. 
– Det er en trygghet for meg som daglig leder at jeg vet at pensjonen til de ansatte forvaltes godt. Vi vurderte litt ulike tilbud da vi skulle tegne en avtale, men landet på at NHO Pensjon var den klart beste løsningen, forteller Kristiansen.

Som landets største interesseorganisasjon for bedrifter, har NHO forhandlet fram en pensjonsavtale fra Storebrand med vilkår det ville vært vanskelig for enkeltbedrifter å høste selv.

– Vi hadde ikke hatt kapasitet til å holde styr på dette helt på egenhånd. Vi er en liten bedrift, uten mulighet til å ha folk til alle funksjoner, så det er helt essensielt for oss å kunne lene oss på en pensjonsleverandør med kompetanse og lang erfaring på området, sier Kristiansen.

Lurer jeg på noe, får jeg alltid raskt svar.
- Hans Kristiansen

Avtalen er oversiktlig og enkel å forstå for de ansatte

Varanger Auto har benyttet seg av NHO Pensjon i mange år, og er stadig like fornøyd.
– En ting vi setter spesielt stor pris på er at avtalen er så oversiktlig. Alle ansatte får tilsendt rapporter fra Storebrand som enkelt og forståelig viser hvor mye man til enhver tid har opptjent, forklarer Kristiansen, og legger til:

– I tillegg har Storebrand god kundeservice. Lurer jeg på noe, får jeg alltid raskt og effektivt svar.

Som en påbygging til tjenestepensjonsordningen, sparer de ansatte i Varanger Auto også til pensjon privat.
– Utfordringen er å få folk til å tenke på pensjon tidlig i karrieren, slik at de kan få enda mer utbytte av sparingen. Heldigvis er vi blitt enige om at alle ansatte benytter seg av muligheten til å spare privat i tillegg.

Folk først

For Hans Kristiansen har bil vært en hobby hele livet. Det begynte med mekking i garasjen på fritiden, før han sluttet i jobben som tømrer og steg inn i bilbransjen og på delelageret til Varanger Auto i 1993. Siden har han blitt der.

– Det har vært utrolig interessant å følge med på utviklingen i denne bransjen over så mange år. På 90-tallet kunne vi på ingen måte se for oss at vi snart skulle stå overfor en elektrisk revolusjon med selvkjørende biler, forteller Kristiansen.

Til tross for den store bilinteressen, er det allikevel kundene som ligger hans hjerte nærmest.

Vadsø er et sted med stort omland og enorme avstander, og det er ikke uvanlig at kundene kjører 20-30 mil for å ta seg til Varanger Auto. Da er det ekstra viktig at de blir møtt av en tilgjengelig og hyggelig betjening når de trår over dørstokken.

– Kundene er hovedfokuset vårt, og vi prøver å strekke oss langt for å yte god service. De som kjøper biler eller benytter seg av våre verkstedtjenester skal føle seg trygge på at de gjør en god avtale, fastslår Kristiansen.

Den tette kontakten med kundene betyr også mye for ham personlig.
– Det fineste med denne jobben er at jeg blir kjent med så mange trivelige folk. Jeg er på hils med såpass mange at en av døtrene mine en gang utbrøt: «Si meg pappa, kjenner du ALLE?»

>> Få et uforplikende tilbud på NHO Pensjon fra Storebrand
>>Mer om NHO Pensjon