Innhold

Gjenåpning av arbeidsplassen

En gradvis gjenåpning av samfunnet krever at alle forholder seg til smitteverntiltak i henhold til gjeldende risikovurdering og råd fra myndighetene. Vi har her samlet nyttig informasjon, veiledere, sjekklister, plakater og lenker som er viktig for å legge til rette for en trygg gjenåpning av samfunnet med en gradvis retur til arbeidsplassen.

 1. Korona

  Veileder ved gjenåpning av kontor

  Innholdet i denne veilederen er utarbeidet av NHO og LO, som har samarbeidet med Arbeidstilsynet om disse rådene. Veilederen er rettet mot virksomheter som planlegger en gradvis gjenopptagelse av arbeidsaktivitetene på kontorene. Her finner du smitteverntiltak virksomheten må foreta i forkant av gjenåpningen og kontinuerlig så lenge koronapandemien varer. Veilederen gir også råd om individuelle forebyggende tiltak.

 2. Veileder for oppfølging av medarbeidere som arbeider på hjemmekontor

  I denne veilederen gir vi tips og råd til virksomheter og ledere for å sikre best mulig oppfølging av medarbeidere som arbeider fra hjemmekontor.

 3. Hvem skal jobbe hjemmefra og hvem skal være på kontoret?

  Når samfunnet gradvis åpner opp vil det være flere som returnerer til arbeidsplassen. Det vil trolig i en periode være mange arbeidsgivere som har medarbeidere både på kontoret og hjemme. En slik situasjon kan være en ekstra utfordring for ledere, og det er viktig at alle blir inkludert i møtevirksomhet og at alle blir sett.

Skritt for skritt veileder med lenker til aktuelle verktøy.

Her får du en anbefalt rekkefølge for vurderinger og tiltak knyttet til smittevern. Slik kan du tilrettelegge for at bedriften har en mest mulig normal driftssituasjon under koronapandemien.

Sammen med Coor har NHO utarbeidet er verktøy for sikker gjenåpning av kontorarbeidsplassen

Verktøyet er excellbasert, og kan tilpasses den enkelte virksomhets behov. Last ned verktøyet her. (Krever innlogging)

 1. Hvilke regler gjelder ved bruk av hjemmekontor

  Styringsrett, arbeidsmiljø og tilbakeføring til arbeidsplassen: Flere bedrifter har i forbindelse med koronapandemien pålagt ansatte å jobbe hjemmefra. I denne artikkelen gjennomgår vi sentrale vurderinger ved arbeid fra hjemmekontor og hvilke regler som gjelder ved tilbakeføring av ansatte til det ordinære arbeidsstedet.

 2. Fjernledelse og arbeidsmiljø i koronatiden

  Koronaen er over oss, og mange må holde seg hjemme enten i isolasjon eller i karantene. Dette betyr at vi alle blir mer alene, og må klare oss uten mange av de kvaliteter vi ellers får gjennom arbeidsmiljøet. Og det er synd, for kanskje trenger vi disse kvalitetene mer enn noen gang.

 3. Samleside om hygienetiltak tilpasset ulike bransjer

  Flere lands- og bransjeforeninger har utarbeidet eget materiell om smittevern for sine bransjer. Her finner du en oversikt over noe av det bransjetilpassede materialet som finnes tilgjengelig for NHOs medlemmer.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt