Innhold

Artikkelarkiv

 1. Få ekspertbistand ved vanskelige sykefraværstilfeller

  IA-avtalen åpner for at NAV kan gi tilskudd til ekspertbistand hvis en arbeidstaker har lange og/eller hyppige sykefravær. Tilskuddet kan være aktuelt hvis fraværet ikke blir løst gjennom arbeidsgiverens vanlige oppfølging under sykefraværet.

 2. Plikt til å ta imot kontanter

  Det er full avtalefrihet mellom en selger og en kjøper. Blir de ikke enige om for eksempel pris eller betalingsmåte, blir det ikke noen handel. Likevel finnes det noen regler som gir kunden rett til å betale med kontanter. Reglene er ikke alltid helt klare.

 3. Slik ble pensjonssparing en "snakkis" blant de ansatte.

  Det var ønsket om å tilby de 95 ansatte enda bedre betingelser på jobb som gjorde at den opprinnelig tyske familiebedriften Hörmann Norge i fjor høst så seg om etter en ny pensjonsleverandør.

 4. - Storebrand har gjort oss gode på pensjon

  Da Brandsdal Group lette etter en ny pensjonsleverandør, så de ikke bare etter en som kunne levere på pris – men også en samarbeidspartner som kunne gjøre bedriften god på pensjon. Med NHO Pensjon fikk de både i pose og sekk.

 5. Artikkel

  Med Kopinor-avtalen kopierer du lovlig

  Som NHO-medlem får du rabatt på kopieringsavtale med Kopinor. Den gir rett til kopiering og deling til intern bruk.

 6. Artikkel

  Sykepenger for selvstendig næringsdrivende

  Selvstendig næringsdrivende og frilansere må tegne forsikring hos NAV for å ha rett på sykepenger fra 1. dag.

 7. Når er reisetid arbeidstid?

  Utgangspunktet er at reise til og fra jobb ikke er arbeidstid. Det kan likevel oppstå unntak. For at reisetid skal kunne anses som arbeidstid må det foretas en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle.

 8. Midlertidig ansettelse på generelt grunnlag

  Arbeidsmiljøloven gir arbeidsgiveren adgang til å ansette noen midlertidig i inntil 12 måneder, uten at behovet er av midlertidig karakter.